Jobber videre med Saab-salg

Vil finne kjøper til resten av fabrikken.

Publisert 15. des. 2009 kl. 13.21
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 202 ord
Saab Automobil i Akalla.Foto: Scanpix
Svenske myndigheter og Den europeiske investeringsbanken (EIB) samarbeider om å finne en kjøper til resten av den svenske bilfabrikanten Saab.Dermed kan det gå mot et salg av hele Saab Automobile. Eieren, General Motors, har nå utpekt en interessent og bedt både den svenske regjeringen og EIB om å fokusere på denne.Mandag ble det offentliggjort at det kinesiske selskapet Beijing Automotive (BAIC) har kjøpt teknologi fra Saab Automobile, som eies av General Motors.Saab fikk 1,1 milliarder kroner for delene som er blitt solgt til BAIC, melder Dagens Industri. Pengene skal ha blitt satt inn på Saabs konto allerede fredag.Ifølge avisa er dette nok penger til å drive Saabs virksomhet fram til slutten av første kvartal 2010.Dermed har EIB og den svenske regjeringen fått et bedre grunnlag til å gå videre med salget av resten av bilprodusenten. En ny kjøper kan utløse et lån fra EIB til Saab på 400 millioner euro, om lag 3,4 milliarder kroner.- Jeg vet at EIB har fått et navn de kan begynne å jobbe med, og vi har også begynt å se nærmere på den kandidaten som er hovedsporet, sier statssekretær Jöran Hägglund i det svenske næringsdepartementet.Ifølge nyhetsbyrået TT er den nederlandske sportsbilprodusenten Spyker Cars den heteste kandidaten.(©NTB)