Røkke bygger "den råeste båten verden har sett"

- Når båten er ferdig vil Røkke vurdere å delta i langdistanse regattaseiling på toppnivå, og dra på en jordomseiling, sier pressetalsmann Rolf Nereng.

Publisert 12. des. 2009 kl. 08.11
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
Kjell Inge Røkke - Foto: Finansavisen
Kjell Inge Røkke er i ferd med å bygge en seilbåt til minst 150 millioner kroner ved Vitters-verftet i byen Zwartsluis i Nederland. Finansavisen kan i dag, eksklusivt, bringe skissene av båten- Dette er den råeste seilbåten verden har sett, sier en kilde med innsyn i prosjektet til avisen.Ifølge den berømte konstruktøren Ed Dubois skal båten være klar til levering i februar 2011. Han opplyser at båten er dimensjonert slik at det er mulig for Røkke-familien å dra på jordomseiling.Røkkes båt skal være konstruert for å kunne surfe av gårde i utrolige 25 knop (46 km/t) under optimale forhold.- Når båten er ferdig vil Røkke vurdere å delta i langdistanse regattaseiling på toppnivå, og dra på en jordomseiling, sier pressetalsmann Rolf Nereng.Les hele saken og se de imponerende skissene i Finansavisen lørdag.