SV-forslag om én bil per husstand forkastet

Sosialistisk Venstreparti i Asker fikk ingen støtte fra de andre partiene i kommunestyret da de foreslo å sette en grense på én bil per husholdning.

Publisert 11. des. 2009 kl. 13.32
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 91 ord
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen - Foto: Scanpix
Partiet foreslo å utrede bilbegrensning i Asker som et tiltak for å redusere bilbruken i Akershus-kommunen.- Det er dessverre slik at vi er avhengig av bil i dag blant annet med tanke på å levere barn i skole og barnehage. Men er vi avhengige av to biler? Vi tror ikke det, sa lokalpolitiker Bjørge Sæther til Budstikka.no.Det tror imidlertid de andre politikerne i kommunestyret, og dermed endte avstemningen med at bare SVs egne representanter sa ja.Ut ifra reaksjonene Budstikkas lesere kom med på forslaget, stemte kommunestyret i takt med folkemeningen. (©NTB)