Toyota kaller tilbake 32.000 biler i Norge

Toyota tilbakekaller 32.000 biler i Norge på grunn av feil med gasspedalen på en rekke biler.

Bilmekanikeren Matthew Lee viser frem den tilbakekalte Toyota-gasspedalen på et merkeverksted i Palo Alto, California, onsdag 3. februar - (AP Photo/Paul Sakuma)
Motor

Det er rapportert om én enkelt hendelse i Norge der gasspedalen på en Toyota skal ha hengt seg opp. Det førte ikke til noen ulykke, skriver Dagbladet.Informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge sier at det ikke er noen grunn til å føle seg skremt fra å bruke sin Toyota-bil.- Problemene med såkalt hengende eller treg gasspedal skjer uhyre sjeldent, og man vil få forvarsel på dette før den henger. Hvis du opplever at gasspedalen oppfører seg rart, henger eller vibrerer, må du kontakte forhandleren umiddelbart. Men hvis den oppfører seg som normalt, er det ingen grunn til bekymring. Husk at bilen kan og vil stoppe ved å trykke jevnt og bestemt på bremsen - ikke pumpe, sier Olsen.I tillegg må Toyota sjekke problemer med bremsene på hybridmodellen Prius. Det er solgt 1.600 Prius-modeller i Norge hittil.- Det er en undersøkelse på gang for å avdekke om det er en feil på bremsesystemet i den siste generasjonen av Prius. Bremsene kan i enkelte tilfeller respondere noe langsommere enn normalt, sier Olsen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv