+ mer
Bilmekanikeren Matthew Lee viser frem den tilbakekalte Toyota-gasspedalen på et merkeverksted i Palo Alto, California, onsdag 3. februar - (AP Photo/Paul Sakuma)

Toyota skal forklare seg i Kongressen i USA

Ledelsen i Toyota skal trolig forklare seg i Kongressen i Washington om konsernets tilbakekallingen av 8 millioner biler.

Japans transportminister Seiji Maehara har sagt at Toyotas toppsjef, Akio Toyada, skal forklare Kongressen om problemene som har oppstått, men opplysningen blir tilbakevist fra Toyota-konsernet.Ifølge Toyota skal bilgiganten sende sin Nord-Amerika-sjef, Yoshimi Inaba, til Capitol Hill.Onsdagens planlagte kongresshøring om Toyota ble utsatt på grunn av det voldsomme snøværet i den amerikanske hovedstaden.Toyota har måttet tilbakekalle 5,3 millioner kjøretøyer i Nord-Amerika. Årsaken er at gasspedalen risikerer å bli sittende fast i gulvmatten. På verdensbasis er 8 millioner biler tilbakekalt. (©NTB)

Motor