80 millioner i bot for mobilbruk

Norske sjåfører har i løpet av ti år betalt 80 millioner kroner i bøter for å snakke i mobiltelefon.

Kvinne som sender SMS mens hun kjører bil - Foto: iStockphoto

Mandag var det ti år siden det ble forbudt å bruke håndholdt mobiltelefon mens man kjører. I løpet av årene har bøtene økt fra 600 til 1.300 kroner, uten at det ser ut til å avskrekke sjåførene. Antall som blir tatt øker nemlig. Fra 2008 til 2009 økte antallet med over 4.000 på landsbasis, viser tall fra Statens innkrevingssentral.- Det er urovekkende. Mobilbruk i bil er farlig, det er det ingen tvil om. Det har ført til flere ulykker, uten at det er noe vi kan dokumentere, sier Ole Høiby, distriktsleder for utrykningspolitiet i Follo og Østfold til NRK. Han tror det eneste som vil gi effekt er at brudd på forbudet medfører en prikk på førerkortet. (©NTB)