Toyota Avensis 2009 - Foto: Selskapet

Enda flere Toyota-problemer

Toyota sliter ikke bare med problemer med gass-pedaler og programvare på bremsene.

Tidligere har det vært kjent at Toyota har problemer med gass-pedaler og programvare på bremsene. Ifølge Finansavisen er gasspjeld som fryser et annet problem. Gasspjeldene på Avensis, og muligens også andre modeller, kan fryse i kalde temperaturer.- Vi har hørt om disse problemene, men det er ikke et stort antall det dreier seg om, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge.- Det som skjer er at sensorer registrerer feilen og setter bilen i en såkalt fail-safe modus. Da kan man ikke kjøre fortere enn 60-80 kilometer i timen, sier han.For brukeren kan en situasjon på fjellet i 12 kuldegrader med hele familien i bilen fortone seg som mer enn en liten teknisk feil, fastslår avisen.