Kjøreforbud for Toyota?

Vegdirektoratet vurderer kjøreforbud for Toyota-modeller med mulige pedalproblemer etter den alvorlige episoden ved Lillesand.

- Dersom hendelsen med Toyota Priusen på E18 er alvorlig nok, og risikoen er stor nok, kan vi gå til det skritt at vi pålegger de aktuelle tilbakekalte modellene at de skal stå i ro inntil kontroll er foretatt, sier seksjonssjef Erik Aalling i Seksjon for kjøretøyteknikk ved Vegdirektoratet til VG.Aalling vil slett ikke utelukke at et slikt kjøreforbud kan bli aktuelt. Foreløpig venter de på rapporten til en spesialist de har sendt til Kristiansand for å bistå i arbeidet med analysten av uhellet.Toyota-direktør i Norge Lars-Erik Årøy avviser at det skulle være nødvendig med kjøreforbud for bilene før de er kontrollert på verkstedet.Det var tidligere denne uka at en mann opplevde at gasspedalen hengte seg opp og at bilen akselererte ukontrollert. Den kom opp i 176 kilometer i timen før han greide å stanse den ved å skrense langs autovernet.Det er første gang en slik hendelse er registrert i Norge. En rekke lignende episoder i USA førte til at Toyota har tilbakekalt millioner av biler over hele verden for ettersyn av pedalen. (©NTB)