Ny motgang for Toyota - Prius gikk bananas

Toyota sender ingeniører til San Diego for å undersøke en Prius som kom ut av kontroll på en motorvei i California mandag.

Toyota sender ingeniører til San Diego for å undersøke en Prius som kom ut av kontroll på en motorvei i California mandag.61 år gamle James Sikes kjørte bilen da gasspedalen låste seg og bilen akselererte av seg selv til 140 kilometer i timen uten at han kunne gjøre noe.Mens han snodde seg inn og ut mellom biler på motorveien, ringte han desperat politiets nødtelefon, og en patruljebil la seg ved siden av ham.Over høyttaler fikk Sikes instruksjoner om å bruke både håndbrekk og brems og forsiktig få farten ned før han slo av tenningen. Deretter la politibilen seg foran Toyotaen og stanset den, støtfanger mot støtfanger.Den nye episoden er det siste Toyota trenger på et tidspunkt da sikkerheten i Prius-bilene og andre modeller er trukket i tvil og selskapet desperat prøver å reparere sitt renommé.Den har fått omfattende pressedekning i USA fordi den minner om en annen episode i august i fjor da politimannen Mark Saylor og tre familiemedlemmer mistet livet da deres Lexus akselererte av seg selv og kolliderte med en annen bil.USAs samferdselsminister Ray LaHood sa tirsdag at to etterforskere fra veisikkerhetsmyndighetene blir sendt til San Diego for å bistå politiet.Toyota har tilbakekalt til sammen 8 millioner biler, blant dem Priuser som er produsert mellom 2004 og 2009, over hele verdenToyota undersøker om gulvmattene kommer i veien for gasspedalen, men de insisterer på at det ikke er noe problem med elektronikken. (©NTB)