Elena Ambrosiadous seilbåt. Foto: Doyle - Pressebilde

Seilbåteiere bruker mest

Eierne av seilbåter i Norge bruker mest penger på båt.

Nordmenn bruker mye penger på sjø- og båtliv. I dag er det 314.000 forsikrede fritidsbåter her i landet, en økning på 10.000 båter i løpet av 2009. Ifølge If er gjennomsnittlig forsikringssum per forsikret båt i dag 211.000 kroner, og fritidsbåtflåten er dermed forsikret for nær 70 milliarder kroner.- Den gjennomsnittlige verdien av forsikrede båter har ligget stille gjennom 2009, til tross for at antall forsikrede båter har økt med 10.000. Det indikerer at nordmenn under finanskrisen har investert i rimeligere båtere, sier informasjonsdirektør Jack Frostad i If Skadeforsikring i en melding.Mange mindre fritidsbåter er ikke forsikret i det hele tatt og verdien av disse kommer i tillegg. Det gjør også de fritidsbåtene som er forsikret i utenlandske forsikringsselskaper.Seilbåtflåten har den høyeste gjennomsnittlige forsikringsverdien med 431.000 kroner. Eiere av motorbåter med innenbordsmotor har forsikret båtene sine for 398.000 kroner i gjennomsnitt, mens båter med utenbordsmotor er forsikret for 100.000 kroner i gjennomsnitt.Det er fritidsbåteiere i Oslo som har høyest gjennomsnittlig verdi på båtene sine med 314.000 kroner.