En Toyota-mekaniker justerer gasspedalen ved et verksted i Tokyo - AP Photo/Eugene Hoshiko

Toyota-eksperter undersøker ulykkesbil

Eksperter fra Toyota undersøkte fredag en bil av modellen Prius. Eieren hevder gasspedalen hengte seg opp da bilen oppnådde en hastighet på 176 km/t, og ferden stanset i et autovern i Lillesand torsdag.

Skrekkslagen ringte mannen til politiet i Agder torsdag ettermiddag. Han fortalte da at gasspedalen på hans Toyota Prius hadde hengt seg opp og at han ikke klarte å stoppe bilen. Farten var da over 100 kilometer i timen, skriver VG. Litt senere opplyste mannen at han hadde stoppet bilen ved å kjøre i autovernet. Hendelsen fant sted på E18 på vei fra Kristiansand til Lillesand. Mannen slapp fra hendelsen med lettere skader.Fredag kom eksperter fra Toyotas Europa-hovedkontor i Belgia til Kristiansand for å undersøke ulykkesbilen og for å snakke med føreren.- Vi har en teori om at gulvmatten ikke har vært forskriftsmessig montert og at den har kommet i kontakt med gasspedalen, forteller administrerende direktør Lars-Erik Årøy i Toyota Norge til NTB.Han vil ikke avvise at det er snakk om en produksjonsfeil, men opplyser at det ikke er registrert feil med gasspedalen på biler av den typen og årsmodellen som var involvert i ulykken torsdag.