James Sikes - AP Photo/Denis Poroy

Toyota tviler på Prius-førers historie

Hevder å ha hatt problemer med gasspedal. Har tvilsom historie.

Toyota mener Sikes trykket inn gasspedal og bremsen samtidig, ut fra deres analyse av bilen. Sikes hevder på sin side at han stod på bremsen, noe analysen til Toyota ikke bekrefter, ifølge en rekke nyhetskilder.Over høyttaler fikk Sikes instruksjoner om å bruke både håndbrekk og brems og forsiktig få farten ned før han slo av tenningen. Deretter la politibilen seg foran Toyotaen og stanset den, støtfanger mot støtfanger.I forbindelse med etterforskningen av saken, viser det seg at politibilen aldri var fysisk borti Sikes' Prius. Politibetjentene kjørte opp på siden av Priusen og brukte høytaleranlegget til å be Sikes bruke brems og håndbrekk samtidig. Bilen bremset dermed opp.I 23 minutter forsøkte personen på nødsentralen å overtale Sikes til å sette giret i fri. Sikes nektet angivelig, klaget på lukten av bremsene og forholdt seg taus.Sikes' advokat, John Gomez, nekter å kommentere saken før National Highway Traffic Safety Administration er ferdig med sin etterforskning.Vil kjøpe en løpsk Prius i Norge Toyota tilbød seg søndag å kjøpe Priusen der gasspedalen hengte seg opp ved Kristiansand, for å undersøke den til bunns.- Vi ønsker å kjøpe denne Priusen tilbake slik at vi kan bli helt sikre på at hendelsen ikke skyldes feil ved bilen, sa administrerende direktør Lars-Erik Årøy i Toyota Norge til VG, ifølge NTB.Han sier de kan komme til å sende bilen til Brussel der Toyota har sitt europeiske hovedkvarter, for å fingranske elektronikk og motor, slik at årsaken til uhellet blir funnet.