Båt på henger kjeltringfavoritt

Nå vil båttyvene helst ha tjuvgodset klargjort på henger.

Småbåthavn. Foto: Scanpix
Motor

Makelige kjeltringer fornekter seg ikke: Nå vil båttyvene helst ha tjuvgodset klargjort på henger. En europeisk trend har kommet til Norge.I Europa melder politiet at 85 prosent av alle båttyverier skjer mens båten står plassert og kjøreklar på henger. Også når båter står klar for sjøsetting forsvinner tyvene med doningen.- Nå har trenden for alvor nådd Norge. I 2008 og 2009 gjaldt flesteparten av tyveriene i Oslo båt på henger, opplyser Roar Isaksen, sjef for Havnepolitiet i Oslo, til NTB.På landsbasis er tyveri av båt eller utrustning sterkt økende. Mens det i 2007 ble stjålet 285 båter og 569 motorer her i landet, var tallene henholdsvis 407 og 820 i 2008 og hele 570 og 1.329 i fjor. Stadig flere står gryteklar på henger.- Vi har klare indikasjoner på at det er øst-europeiske bander som herjer, særlig fra Polen og Litauen. Vi håper å få etablert et grenseoverskridende politisamarbeid på dette området, sier Isaksen. (NTB)

Nyheter
Personlig økonomi