+ mer
Peugeot 207. Foto: Peugeot

Peugeot til under 200.000

Peugeot har klart å presse CO2-utslippet ned i 99 gram og prisen under 200.000 kroner.

Peugeot lanserer i disse dager en spesielt drivstoffgjerrig 207. Takket være en rekke tiltak er CO2-utslippet redusert til 99 gram per kilometer. Dette tilsvarer et blandet forbruk på kun 0,38 liter per mil, opplyser importøren Bertel O Steen i en melding. Til sammenligning var gjennomsnittlig CO2-utslipp for alle nye personbiler i mai 141 gram per kilometer.Det lave forbruket er oppnådd ved å tilpasse motorstyringen ytterligere, nytt EGR-kretsløp med kjøling av retureksos og ny utveksling i 5. gir.Av aerodynamiske tiltak har 207 99 gram blitt senket med 5 millimeter, fått endret nedre støtfanger, mer effektive luftinntak, plater på hver side av eksosanlegget og under dieseltanken, aerodynamiske hjulkapsler og spoiler som forlenger taket. Bilen har også Michelin-dekk med lav rullemotstand.Motoren er en 1.6 HDi som yter 90 hestekrefter og 215 newtonmeter.Bilen koster 199.900 kroner.
Motor