+ mer
Tesla Model S - Foto: Selskapet

Hvilken el-bil passer best for deg?

Har du lyst å kjøpe elbil eller ladbar hybridbil? Her får du hjelp til å velge riktig bil.

Grønn Bil har utviklet online ressurssenter for alle som er interesserte i elbiler og ladbare hybridbiler. Som et ledd i dette arbeidet lanseres nå "Elbilvelgeren" på nettstedet. Elbilvelgeren gir oversikt over alle elbiler og ladbare hybridbiler som tilbys i Norge, og vil kontinuerlig oppdateres etter hvert som nye biler kommer på markedet.- Markedet for elbiler er ennå ikke like utviklet som markedet for bensin- og dieselbiler, og det kan være utfordrende å orientere seg, sier prosjektleder i Grønn Bil, Ole Henrik Hannisdahl.- Vi ønsker derfor å hjelpe privatpersoner, bedrifter og offentlige virksomheter med å finne frem til den bilen som passer for dem, sier han.- Allerede i dag kan man få kjøpt elbiler som passer de fleste behov, sier Hannisdahl. For eksempel tilbys det el-varebil, 5-seters el-SUV, og en 2-seters el-sportsbil med toppfart på 200 km/t og rekkevidde på 380 km. I elbilvelgeren kan alle legge inn sine egne krav til for eksempel topphastighet, pris, rekkevidde og plass, og umiddelbart se hvilke biler som tilfredsstiller kravene.- I løpet av 2010 og 2011 vil store produsenter som Nissan, Mitsubishi og Opel lansere ladbare biler i Norge, sier Hannisdahl.Ifinner man i tillegg til elbilvelgeren flere nyttige verktøy:
  • Elbilkalkulatoren, som gir et overslag på hva det koster å eie en elbil sammenlignet med en tilsvarende konvensjonell bilElbilkalkulatoren, som gir et overslag på hva det koster å eie en elbil sammenlignet med en tilsvarende konvensjonell bil
  • Innkjøpsveileder for offentlige og private virksomheter som ønsker å anskaffe elbilInnkjøpsveileder for offentlige og private virksomheter som ønsker å anskaffe elbil
  • Elbilkartet, som gir oversikt over alle elbiler i Norge.Elbilkartet, som gir oversikt over alle elbiler i Norge.
Motor