+ mer
VW Touran: Foto: Selskapet

3 cm kan koste deg 300.000

- Kontrollen kommer som et sjokk for mange, sier Lars Harald Drange, inspektør i Statens vegvesen.

Kjører du en liten varebil, ombygget fra personbil? Da må du være sikker på at "statskassen" får plass. I henhold til reglene skal varerommet ha plass til en kasse som er 140 cm lang, 90 cm dyp og 105 cm høy. Dersom den ikke går inn, må du ut med avgift som en personbil, gjerne 50.000-300.000 kroner ekstra.Statens vegvesen og Tollvesenet kontrollerte i dag små varebiler i Bergen.

e ble 39 biler kontrollert. Fem av dem må nå bygges om.- Hvis vi kontroller en bil som ikke oppfyller kravene, må bilen bygges om til en personbil. Det hjelper ikke å flytte veggen frem igjen etter kontrollen, forteller Lars Harald Drange, inspektør i Statens vegvesen.Enkelte bileiere velger å flytte skilleveggen noen cm eller bøye gitteret bak setene for å få litt bedre komfort. Det kan bli svært dyrt.- Kontrollen kommer som et sjokk for mange, men de tar det med fatning. Det er jo veldig høye summer de må ut med, men jeg tror ikke det går helt opp for dem mens de er her hos oss, sier inspektøren.Blant synderne finner vi eiere av bilmodeller som VW Touran, Opel Zafira, Toyota Verso, Hyundai Santa Fe, Hyundai Terracan og Ford S-Max.

Motor