For lite strøm til alle elbilene

Sprengte transformatorer og mørklagte nabolag kan bli resultatet dersom for mange vil hurtiglade sine elbiler samtidig.

Foto: Think

Myndighetene har som mål å få 200.000 oppladbare biler i bruk innen 2020, men det norske kraftnettet er ikke dimensjonert for den kommende elbølgen, skriver Dagens Næringsliv.- I motsetning til dagens ladere, vil hurtigladere trekke mye strøm i en kort periode - så mye at deler av nabolag ikke vil tåle belastningen dersom tre-fire naboer hurtiglader bilene sine samtidig, sier administrerende direktør Per Otto Dyb i Siemens AS.Han mener at kraftnettet må opprustes kraftig, hovedsakelig i form av større transformatorer i tett befolkede områder.- Vi trenger ikke bygge ut mer kraft, men må bruke kraften mer intelligent, sier han.Kraftbransjen er klar over problemstillingen og diskuterer for tiden hvordan man skal møte utfordringene. (©NTB)