+ mer
Mazda Minagi konseptbil. Foto: Mazda

Ny SUV: Mazda Minagi

Kompakt-SUV-en Mazda Minagi vil være på plass på norske veier om ett års tid.

Mazda er inne i en sterk utviklingsfase og fra neste år kommer flere nye modeller basert på en helt ny teknologi som kalles SKYACTIV. Under utstillingen i Geneve er det en teknisk utstilling over helt nyutviklede motorer, girkasser, chassis osv. Man viser også en helt ny kompakt-SUV, Mazda Minagi, som er en etterlengtet bil til det norske markedet. Dnne er basert på det nye designspråket til Mazda (KODO), utviklet av Maeda-san, Mazdas sjefsdesigner. Bilen er også utstyrt med SCYACTIV-teknologi.(Artikkelen fortsetter under bildet)Mazda Minagi er foreløpig en konseptbil. Kompakt-SUV-en kommer på markedet i slutten av 2011. Ifølge informasjonssjef Marina Maneas Bakkum i Mazda Motor Norge kommer bilen til Norge i begynnelsen av 2012.

  • SKYACTIV-G er en nyutviklet bensinmotorSKYACTIV-G er en nyutviklet bensinmotor
  • SKYACTIV-D er en nyutviklet dieselmotorSKYACTIV-D er en nyutviklet dieselmotor
  • SKYACTIV-Drive er en ny automatisk girkasseSKYACTIV-Drive er en ny automatisk girkasse
  • SKYACTIV karosseri og chassis kommer fra slutten av 2011SKYACTIV karosseri og chassis kommer fra slutten av 2011
Motorene har lavere vekt og gir redusert forbruk og utslipp. Det samme gjelder girkasser og ikke minst chassis og karosseri.

Motor