Kaller Saab-problemer rusk i maskineriet

Saabs nye økonomiske problemer er bare rusk i maskineriet, mener sjefen for det nederlandske eierselskapet Spyker.

Saab 9-5 SportCombi. Foto: © Saab Automobile AB
Motor

Men Saabs egen sjef Jan Åke Jonsson medgir at svenskene sliter med pengevansker. Mandag viste Saab fram nye bilmodeller på en egen salong i Stockholm. Avtroppende administrerende direktør Jonsson bekreftet at fabrikken den siste tiden har hatt problemer med leveranser av deler og materialmangel, men ville helst snakke om de nye modellene.Blant disse er en kombivariant av modellen 9-5 og sportsbilen Phoenix. Ifølge Jonsson sendes disse bilene ut på markedet i en situasjon der Saab har vært svært nær ved å oppfylle de forventningene som ligger i selskapets forretningsplan.- Sett i forhold til det reduserte salget har vi lyktes med å holde kostnadene på et lavt nivå, sa Jan Åke Jonsson på en pressekonferanse sammen med Spyker-sjef Victor Muller mandag.- Vi jobber intensivt med å styrke Saabs finansielle posisjon og kapitalstruktur, tilføyde han.- Vi er overbeviste om at vi vil greie å rette opp situasjonen i løpet av kort tid, og vi stoler selvsagt på at våre lojale leverandører fortsetter å samarbeide tett med oss, framholdt Jonsson. Muller understreket på sin side at Saab «ikke er på sammenbruddets rand». Meldingene om Saabs finansielle problemer er overdrevne, framholdt han.

Nyheter
Næringsliv