Nekter å gi fra seg Think-biler

En fabrikk i Finland nekter å gi fra seg flere hundre elbiler av merket Think. Årsaken skal være at selskapet ikke har fått betaling for bilene.

Motor

Samtidig er det både kunder og forhandlere som står og venter på bestilte biler som ikke kommer.Ifølge Finansavisen vil ikke fabrikken Valmet Automotive i Finland gi fra seg bilene av modellen Think City fordi Think ikke har penger til å betale for dem.Overfor sine forhandlere skal Think ha sagt at bilene snart er på vei og at produksjonsstansen skyldes manglende tilgang på seter og tekniske komponenter, ikke penger.Valmet Automotive skriver i en e-post til avisen at de har en «pågående og åpen diskusjon med Think for å løse situasjonen».Thinks pressekontakt for Europa, James Andrew, sier at leveransene snart vil være tilbake på normalnivå, men vil ikke kommentere opplysningene om at Think ikke har penger til å betale for bilene.Den opprinnelige norske bilprodusenten Think har nå hovedsakelig amerikanske eiere etter flere konkurser og emisjoner de siste årene.

Nyheter
Næringsliv