Initiativtaker Richard Slaatum sier til Romerikes Blad at målet med aksjonen er å markere motstand mot det han mener er en ren forfølgelse fra politiets side overfor rånermiljøet på Romerike.I tillegg ville de også formidle til lokalpolitikerne at rånerne trenger et sted der de kan dyrke bilhobbyen sin i fred.- Dette viser bare hvor mange vi er og hvor stort behovet for å ha en egen plass å være er, sier han.Bilene kjørte i kortesje fra Lillestrøm til Skedsmokorset, Gjerdrum, Kløfta og til slutt Jessheim.Før rånerne kjørte samlet fra Lillestrøm, takket Slattum alle som hadde møtt opp for å skape oppmerksomhet rundt rånermiljøet. Han ba samtidig alle om å være nøye med å oppføre seg ordentlig på turen.- Hvis noen råkjører eller oppfører seg dumt på annen måte nå, så mister vi alt vi har jobbet for. Dette skal være en rolig aksjon, der vi viser alle at alt vi vil er å drive med hobbyen vår, sa Slattum. (©NTB)