Antonov får ikke grønt lys til å gå inn i Saab

Den europeiske investeringsbank (EIB) vil aldri godkjenne Vladimir Antonov som deleier i Saab Automobile, hevder administrerende direktør Lars Holmquist i Clepa, den europeiske organisasjonen for underleverandører.

Saab 9-5 Sedan - Foto: Scanpix

Det skriver den svenske næringslivsavisa Dagens Industri.Lars Holmquist sier ifølge avisa at det er EIBs president Philippe Maystadt som har opplyst ham om dette.- Han sa tydelig at EIB har tatt en strategisk beslutning om aldri å slippe Vladimir Antonov inn som investor i Saab Automobile så lenge EIB er långiver, sier Holmquist til Dagens Industri.Vladimir Antonov har kjent til EIBs beslutning mot ham i noen uker, sier den russiske finansmannens svenske pressetalsmann Lars Carlström til TV 4.Det er ikke lenger håp om å få de nødvendige godkjenningene fra EIB og den svenske regjeringen, sier pressetalsmannen. (©NTB)