Saab-datter begjært konkurs

En underleverandør har begjært Saabs datterselskap Saab Automobile Tools konkurs, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

Saab 9-5 SportCombi. Foto: © Saab Automobile AB

Den kriserammende svenske bilprodusenten er i hardt vær. Saabs fabrikk i Trollhättan har stått stengt i lengre tid som følge av Saabs økonomiske problemer og manglende betalinger til underleverandørene. Torsdag ble produksjonsstart igjen utsatt.Fredag meldte det svenske nyhetsbyrået TT at en underleverandør har begjært Saabs datterselskap Saab Automobile Tools konkurs.Saab Automobile har lånt minst 800 millioner svenske kroner av sine datterselskaper Saab Parts og Saab Tools. Revisorer har tidligere advart mot at datterselskapene kan få problemer om Saab ikke løser sine økonomiske problemer og betaler dem tilbake.Saab Tools skal ha inne et krav på nesten en halv milliard kroner til morselskapet, ifølge TT. (©NTB)