Saab håper på produksjon i august

Produksjonen ved Saabs fabrikk i Trollhättan skal etter planen startes opp igjen fra 9. august.

Motor

Det skriver eieren Swedish Automobile. Da skal underleverandørene igjen ha forsynt fabrikken med deler.Mange av disse underleverandørene har nå sommerstengt. De trenger tid på seg til å bygge opp tilstrekkelig beholdninger slik at leveransene kan gå som normalt, het det i en pressemelding fra Swedish Automobile - tidligere Spyker - torsdag.- Vi ville selvsagt gjerne ha startet opp igjen før, men det er fint at vi nå har en dato, sier Gunilla Gustavs i Saabs informasjonsavdeling til nyhetsbyrået TT.- Vi er i dialog med alle våre leverandører, det går bra og vi ser lyst på situasjonen, tilføyer hun.Trollhättan-fabrikken har stått stengt i lengre tid som følge av Saabs økonomiske problemer og manglende betalinger til underleverandørene. Bilprodusenten er nå i ferd med å komme til enighet med de leverandørene man skylder penger.Samtidig har den svenske regjeringen gitt Saab tillatelse til å selge selskapets faste eiendommer for å skaffe penger i kassen, ved at statens pant i eiendommene oppheves. Etter salget skal eiendommene etter planen leases tilbake. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv