+ mer
Opel Ampera blir crashtestet. Foto: EuroNCAP

Disse 9 bilene fikk 5 stjerner

En ny bil for den nye tid, Opel Ampera, får toppscore i EuroNCAPs krasjtest. Her er bilene som fikk fem stjerner.

En ny bil for den nye tid, Opel Ampera, får toppscore i EuroNCAPs krasjtest. I forrige krasjtest oppnådde Nissan Leaf som første elbil fem stjerner. Denne gangen er det en plug-in hybrid som oppnår det samme."Nå kommer sikre og miljøvennlige biler så å si på løpende bånd", skriver NAF i en melding.I tillegg til Opel Ampera ble ni andre biler testet denne gangen. Alle med unntak av Kia Picanto oppnådde toppscore. Kia'en oppnådde fire stjerner fordi den ikke har elektronisk stabilitetskontroll (ESC) som standard på hele modellspekteret.Disse fikk 5 stjerner:•Audi A6•BMW X3•Chevrolet Aveo•Chevrolet Orlando•Citroën DS5•Hyundai i40•Opel Ampera•VW Golf cabriolet•VW Jetta
Motor