Det har ikke vært så få båtskader på mange år, opplyser selskapet, som utbetaler erstatninger på 19 millioner kroner i år mot 31 millioner kroner i samme periode i fjor.Antallet saker gikk ned fra 650 til 570. Nedgangen gjelder alle typer skader - tyveri, innbrudd, brann, grunnstøting, kollisjoner, synking, redning og ansvar.Det kan fortsatt bli meldt noen skader fra i sommer, men trenden er likevel klar, opplyser Robert Skar, produktsjef i Gjensidige.Også tyveri av båtmotorer viser kraftig nedgang.- Toppåret var 2005, da det ble stjålet ca. 200 motorer. Dette holdt seg forholdsvis stabilt fram til i fjor, da tallet gikk ned til 140. Med forbehold om at ikke alt er meldt, har vi hittil i år rundt 50 saker, sier Skar.Han viser til at politiet de siste årene har satset på å ta de kriminelle som har spesialisert seg på tyveri av båtmotorer, noe som har gitt resultater.- Dessuten er det vanskeligere enn på flere år å selge båter og motorer, i hvert fall i Norge. Det gjør det også vanskeligere å omsette tyvegods, sier Skar.Tall fra Gjensidige viser at antallet båtskader fordeler seg med 63 prosent på grunnstøting, synking og kollisjoner mens tyverier utgjør 20 prosent. 8 prosent av skadene skyldes redning og 3 prosent brann.Gjensidige antar at nedgangen i antall skader blant annet skyldes høy oppmerksomhet om båtføreropplæring og mer bruk av elektroniske hjelpemidler. Dessuten kan stagnasjonen i båtmarkedet ha ført til at flere båter som ligger for salg ikke er brukt i sommer. (©NTB)