+ mer

Lexus har løsningen på NOx-problemet

- Løsningen er bensinbaserte hybridbiler, sier Lexus-topp Jan Christian Holm.

avslørte samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa at dieselbiler blir dyrere de nærmeste årene. Avgiftene skal opp. Regjeringen erkjenner at lave avgifter på dieselbiler skyldes manglende kunnskap om hvor mye diesel forurenser lokalt.- Det var godt ment da dieselavgiften gikk ned. Nå har vi oppdatert kunnskap om hvordan dette berører både allergikere og andre i de mest belastede byene, sa Meltveit Kleppa til Aftenposten.Flere av de store bilimportørene har kastet seg inn i debatten, blant annet importøren av Lexus.- Vi mener det er veldig positivt at regjeringen nå innrømmer at de gjorde en feil da de valgte å gi avgiftslette på dieselbiler i 2007. Resultatet av økt dieselsalg er dårlig luftkvalitet i mange norske byer, og dette vil være sterkt økende fremover, sier salgs- og markedssjef Jan Christian Holm i Lexus Norge til HegnarOnline.- At regjeringen nå varsler økte avgifter på diesel, er et forsøk på å bremse salget av nye dieselbiler som gir dårlig luftkvalitet. Dette er i seg selv positivt, men vi er ikke tilhenger av pisk og hyppige endringer i avgiftssystemet. Myndighetene burde heller premiere de beste løsningene, slik at flere kan ta seg råd til å kjøpe denne type biler. Ny teknologi er som kjent kostbart å utvikle, sier Holm.
(Artikkelen fortsetter under bildet)
Han mener løsningen er bensinbaserte hybridbiler.- Det unike med disse bilene er at de har svært lave utslipp av både CO2 og helseskadelig NOx. Vår hybridbil Lexus CT 200h har for eksempel 50 ganger lavere NOx-utslipp enn en dieselbil av tilsvarende størrelse og motorstyrke. Samtidig er CO2 utslippet lavest i sin klasse. Altså er dette en vinn-vinn både for nærmiljøet og det globale klimaet, mener han.Det er allerede heldigvis en avgiftslette på hybridbiler i Norge i dag, men denne burde ifølge Holm økes ytterligere.- Ved innføring av NOx som beregningsgrunnlag, vil hybridbilene kunne bli enda rimeligere enn i dag, fastslår Lexus-toppen.
Motor