+ mer
Lexus GS450. Foto: Øystein Byberg

Ny Lexus - rå kraft og lave utslipp

- Denne bilen er en vinner totalt sett. Her får du rå kraft med lave utslipp, sier salgs- og markedssjef Jan Christian Holm i Lexus om nykommeren GS450h, som kommer til Norge til våren.

Lexus viste på Frankfurt-utstillingen frem 2012-modellen av fjerdegenerasjons GS. Den har ganske enkelt mer av alt, bortsett fra utslipp.Hybridsystemet er andregenerasjons Lexus Hybrid Drive, med forbedringer på alle områder av fullhybrid-drivlinjen. Drivstofforbruket er redusert med 18 prosent til 0,63 l/mil og CO2-utslippet er under 145 gram per kilometer. Også NOx-utslippet er ytterligere redusert. Ytelsene er de samme som tidligere. Total effekt fra V6-motoren og de to el-motorene er 343 hk. 0-100 km/t går om ønskelig unna på 5,9 sekunder og toppfarten er satt til 250 km/t.- Med dagens fokus på utslipp av helseskadelig NOx og trolig økte avgifter på diesel, blir denne bilen en vinner totalt sett. Her får du rå kraft med lave utslipp, sier salgs- og markedssjef Jan Christian Holm i Lexus til HegnarOnline.Han fremhever setene, som skal gi en fantastisk komfort. Førersetet har faktisk 18-veis justering. Da bør det være mulig å finne seg til rette.- Klimaanlegget er også noe for seg selv. Som første bil i verden benytter nye GS 450h Nano e-teknologi som lader kupéluften med ioner. Det gir renere luft og velbehag for både fører og passasjerer, og bidrar dessuten til at skinninteriøret ikke tørker ut over tid. S-Flow systemet sørger for at luften fra klimaanlegget kun rettes mot de plassene hvor det faktisk sitter noen, sier Holm.
(Artikkelen fortsetter under bildet)
Bagasjerommet har vokst til 465 liter og er blitt betydelig romsligere enn i forrige utgave. Også bakseteplassen har økt.- Disse endringene har latt seg gjøre ved at elmotorbatteriet er "pakket inn" i bilen på en ny måte, samt at fjæringene bak tar mindre plass enn på foregående modell, sier Holm.I den nye utgaven av GS er kjøreegenskapene blitt enda bedre. Ifølge Holm er dette gjort mulig gjennom et fullstendig nyutviklet karosseri, stivere understell og forbedret fjæringsteknologi (Active Variable Suspension).- Prisen er ikke klar, men vi kan estimere fra ca 950.000 kroner. Som alltid er våre biler godt utstyrt, sier Holm.Bilen lanseres i Norge i mai 2012.
Motor