+ mer
Foto: Scanpix

Politiet valgte VW Passat

Politiet har valgt Volkswagen Passat med firehjulstrekk og automatgir som ny patruljebil.

Politiet har valgt Volkswagen Passat med firehjulstrekk og automatgir som ny patruljebil. Det kommer frem i politiets tildeling av nye bilavtaler, som Politiets data- og materielltjeneste offentliggjør i dag.Med tildelingen av kontrakter i dag får politiet tre nye avtaler for kjøp av politibiler de neste årene:Vanlig patruljebil:
  • Volkswagen Passat (levert av Harald A. Møller)Volkswagen Passat (levert av Harald A. Møller)
Lett transportkjøretøy:
  • Mercedes Benz Vito (levert av Bertel O. Steen)Mercedes Benz Vito (levert av Bertel O. Steen)
Tungt transportkjøretøy:
  • Mercedes Benz Sprinter (levert av Bertel O. Steen)Mercedes Benz Sprinter (levert av Bertel O. Steen)
- Norsk politi har allerede trygge biler som er tilpasset politiets behov. Dette videreføres i de nye bilavtalene. I tillegg tar vi steget videre når vi nå velger automatgir og firehjulstrekk til alle. Dette vil øke sikkerheten ytterligere, sier direktør Lars Henrik Bøhler i Politiets data- og materielltjeneste (PDMT).Automatgir legger til rette for at føreren kan gi enda bedre oppmerksomhet på trafikkbildet enn manuelt gir. Firehjulstrekk gir bedre kjøreegenskaper og veigrep, og sikrer fremkommelighet på akutte oppdrag i alle slags kjøreforhold og til alle årstider.- Dette er en bil som er tilpasset norske forhold, sier Bøhler.- Både klimaet og de store avstandene her i landet stiller spesielle krav til den norske politibilen. Her har vi ikke firt på noen krav til sikkerhet og funksjonalitet.
Motor