+ mer
Audi A4 2012. Foto: Audi

Her er "nye" Audi A4

Audi A4-familien revitaliseres med nye løsninger, enda mer effektive motorer og en skarpere design.

Audi A4 er Audis bestselger. Nå revitaliseres hele Audi A4-familen. Nye løsninger, enda mer effektive motorer og en skarpere design gjør de mange Audi A4-modellene enda mer attraktive, skriver importøren Harald A. Møller AS i en melding.Audi A4 er nå i sin 8. generasjon og mer enn 5 millioner eksemplarer er solgt siden den første A4-modellen ble lansert. Siste generasjon ble lansert i 2008 og nå oppgraderes hele familien: Audi A4 Limousine, Audi A4 Avant, Audi A4 allroad quattro og Audi S4.Bilens nye design er skarpere og understreker de horisontale linjene i fronten. Panseret er nå mer buet og den nye singelframe-grillen med skarpe hjørner møter linjene til de nye frontlyktene. Frontspoileren har fått større luftinntak og rektangulære tåkelys. Audi A4 allroad quattro skiller seg ut med egen grill, runde tåkelys og aluminiumsdetaljer. I de nye frontlyktene er LED-kjørelysene formet som en stripe innvendig i lykten.Designendringene påvirker ikke bilens størrelse. Bagasjeromsvolumet for A4 Limousine er på 480 liter, mens Audi A4 Avant og Audi A4 allroad quattro rommer 490 liter.Interiøret er også oppgradert. Nye ratt, oppgradert instrumentpanel og nye fargevalg står på menyen. Infotainmentsystemet er også kraftig oppgradert, deriblant kan navigasjonssystemet kobles mot Google Earth og det er muligheter for en egen trådløs WLAN-sone i bilen.Drivstofforbruket er gjennomsnittlig redusert med 11 prosent, det til tross for økt effekt og dreiemoment på flere motorer. Den mest drivstofføkonomiske motoren, 2.0 TDI på 136 hk, har et forbruk på 0,42 liter pr. mil i Audi A4 Limousine. Det tilsvarer et C02-utslipp på 112 g/km. Ytterligere er fem andre firesylindrede dieselmotorer og tre V6 TDI-motorer tilgjengelige. I første kvartal i 2012 lanseres 2.0 TDI på 177 hk i kombinasjon med quattro permanent firehjulsdrift og S tronic automatgir.Blant bensinmotorene er det verdt å legge merke til den redefinerte 1.8 TFSI som nå yter 170 hk og leverer et dreiemoment på 320 Nm. Drivstofforbruket er redusert med hele 19 prosent sammenlignet med forrige modell. En Audi A4 Limousine med denne motoren har et blandet forbrukt på 0,56 liter pr. mil, det gir et C02-ustlipp på 134 g/km.Toppmodellen Audi S4 har den kraftige V6 motoren 3.0 TFSI på 333 hk under panseret.Quattro permanent firehjulsdrift er standard på Audi A4 allroad quattro og tilgjengelig fra 2.0 TDI på 143 hk i de andre modellene.- Audi A4 er vår bestselger og har vært en suksess siden den kom i 1994. I Norge er det solgt nærmere 20.000 nye Audi A4 bare de siste ti årene, sier Audi-direktør Vidar Eriksen.Nye Audi A4 lanseres i januar 2012. Prisene er ennå ikke klare.

Motor