Dobbelt så mange bulker i førjulsstria

Førjulstid og julehandel gir flere bulker. Forsikringsselskapene merker en enorm økning i dagene før jul.

Foto: Scanpix

Tall fra Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) viser at nesten dobbelt så mange bulker bilen i dagene før jul, som i resten av året.For eksempel ble det på lille julaften i fjor registrert 565 ryggeulykker og påkjøring av parkerte kjøretøy til forsikringsselskapene, noe som er 87 prosent mer enn på en gjennomsnittsdag.En landsdekkende undersøkelse gjennomført av Norstat for Storebrand forsikring viser også at nesten ni av ti sier de ville lagt igjen en beskjed hvis de bulket en parkert bil, mens bare 15 prosent tror det samme om andre.- Dette tyder på at vi har liten tro på andres moral, men anser oss selv som annerledes, sier Tom Granquist, direktør i Storebrand Forsikring. (©NTB)