Lexus RX450h. Foto: Lexus

Lexus-SUV populær før priskutt

I november ble det signert flere kontrakter for Lexus RX 450h enn noen annen måned i 2011.

Lexus RX 450h har lenge vært en populær SUV i Norge. I november ble det signert flere kontrakter for bilen enn noen annen måned i 2011. Salgs & Markedssjef Jan Christian Holm i Lexus sier til HegnarOnline at det ble skrevet 11 kontrakter på millionbilen i løpet av måneden. Hittil i år er det solgt 62 SUV-er fra nisjemerket.- Våre forhandlere melder om sterkt økende interesse for modellen etter at forslaget til nytt statsbudsjett ble lagt frem i oktober. Bilen blir 42.000 kroner rimeligere fra neste år, men enda viktigere er det faktum at stadig flere kunder blir enda mer bevisst i sitt bilvalg. Vi opplever at det er mye mer interesse for hybrid nå enn tidligere i år, og flere har forstått at hybrid er til det beste for både klima og byluft, sier Holm.Han legger til at mange er opptatt av signaleffekten de gir ved valg av bil, og føler at det i dag blir feil å kjøpe en dieselbil. Spesielt gjelder dette for en stor SUV.- Dessuten tenker folk flere år fremover ved valg av bil. Dersom det blir innført restriksjoner på bruk av dieselbiler i storbyene på dager med dårlig luftkvalitet, vil dette garantert påvirke bruktbilmarkedet for denne type biler i fremtiden, fastslår Lexus-toppen.Lexus RX 450h har et CO2-utslipp på 145 gram per kilometer, mens utslippet av NOx er 0,008 gram per kilometer.