Foto: www.volvocars.com

V70 med automat fra 371.000

Volvo V70 DRIVe vil nå kunne leveres med automatgir. Den starter på 371.000 kroner.

Miljøbilen Volvo V70 DRIVe vil nå kunne leveres med automatgir.- Endelig! Nå er den her. Den svært ettertraktede og avgiftsgunstige Volvo V70 DRIVe med automatgir og start/stop. Med et dokumentert drivstofforbruk på 0,45 liter/mil og et utslipp på under 120 g CO2/km, sier Marius Hayler, salgs & markedsdirektør i Volvo Personbiler Norge, i en melding.Volvo V70 har i hele sin levetid vært en suksess. Da Volvo V70 DRIVe gjorde sin entré på markedet høsten 2009, ble den umiddelbart godt mottatt. Det skapte både overraskelse og forundring at en så stor bil bare forbruker en halv liter per mil. Volvo V70 med 1,6-liters dieselmotor overgikk alles forventninger.Ny lovgivning med krav om Euro5-nivå for utslippnivåene førte til enda mer forfinet motorteknologi, blant annet økning av effekten fra 109 til 115 hk fra og med modellår 2012 - som ble introdusert våren 2011.Volvos motoringeniører har dessuten jobbet iherdig med å fremskaffe en versjon med automatgir som også skal ha utslipp under 120 g CO2/km, som er en magiske grense. Dette er gjort mulig ved å finpusse motorteknikken ytterligere, i kombinasjon med Powershift girkasse og start/stopp-funksjonen. Denne funksjonen har fått stort gjennomslag, og samtlige av Volvos DRIVe-versjoner med manuell girkasse har dette fra modellår 2012.Kombinasjonen start/stop og automatgir er imidlertid fortsatt litt mer uvanlig i bilindustrien. Volvo tilbyr allerede denne kombinasjonen i Volvo V70 D3.- Nå er vi der! Vi åpner salget i disse dager, og vi har også satt en veiledende pris på Volvo V70 DRIVe. Grunnmodellen starter fra 371.000 kroner og i den prisen er også Volvos avanserte sikkerhetssystem City Safety inkludert. Den kan naturligvis utstyres med alle andre finesser som vi tilbyr på våre øvrige V70-modeller, sier Hayler i meldingen