+ mer
Elbilen Peugeot iOn. Foto: Peugeot

Venstre ønsker forlik om elbiler

Venstre tar til orde for et bredt forlik på Stortinget om avgiftsfritak og andre fordeler for biler med nullutslipp. Partiet mener det er for stor uforutsigbarhet for produsenter og brukere.

- Dette ville skape tillit i markedet og dermed bidra til økt tilbud, etterspørsel og industriutvikling knyttet til elbiler og andre kjøretøyer med nullutslipp, sier nestleder i Venstre, Ola Elvestuen. Han er byråd for miljø og samferdsel i Oslo.Elvestuen mener at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er for uklar når det gjelder framtiden for avgiftsfritak, og at han senest under spørretimen i forrige uke snakket om «svært lave avgifter».Venstre frykter at Finansdepartementet er motstander av dette avgiftsfritaket og at det er grunnen til Stoltenbergs noe vage formulering.- Hva statsministeren mener med svært lave avgifter er kjent. Venstre synes usikkerheten rundt regjeringens avgiftspolitikk på biler bør føre til at Stortinget, gjennom et bredt forlik, vedtar at fordelen skal videreføres til det er minst 100.000 nullutslippsbiler på veiene, sier Elvestuen til NTB.Venstre viser til Danmark, der er klimakommisjon har foreslått det samme.Fordelene er fritak for engangsavgift og årsavgift, gratis bompassering og gratis parkering. Det er anslagsvis 5.000 ladbare biler på norske veier . (NTB)

Hegnar BIL er nå på Facebook. Følg oss her

Motor