+ mer
Rolf Wee. Foto: Wee-gruppen

Rolf Wee har 140 kjøretøyer

Rolf Wee (71) åpner sin unike samling av 140 kjøretøy og et russisk jagerfly for publikum.

Rolf Wee (71) har en enorm samling kjøretøyer. 140 kjøretøy og et russisk jagerfly er blant objektene transport-gründeren og pensjonisten har samlet igjennom et langt liv. Fra i sommer har alle muligheten til å se samlingen i Førresfjord i Tysvær kommune utenfor HaugesundIkke bare har pensjonisten flere svært sjeldne kjøretøy i sine over 3.000 kvm store lokaler, han har trolig også en av Europas største lastebilsamlinger med over 80 kjøretøy.Den eldste er en Citroen fra 1922 som Wee kjøpte i Tyskland i begynnelsen av 1970-tallet. Fra 1950- og 60-tallet har Wee kjøretøy fra alle de største merkene, så som Bedford, Chevrolet og Dodge. Russiske merker var ikke uvanlig før i tiden, og er i utstillingen representert i form av biler fra Volga, Lada og Popeda. Samlingen inneholder også en rekke traktorer, brannbiler, taxier og motorsykler, samt et russisk jagerfly fra 1974.Rolf Wee sin unike kjøretøysamling, som åpnes for publikum i sommermånedene mai, juni og juli, skiller seg markant fra den vanlige troféutstillingen til våre rikeste finansmenn: Rolf Wee startet i det små og har personlig kjøpt og pusset opp hvert eneste kjøretøy i samlingen, en jobb han omtaler som sitt livsverk. Resultatet er at hver eneste bil og lastebil er i kjørbar stand i dag.- Hvor mange hundretusener av timer jeg har lagt ned i denne samlingen, aner jeg ikke. Biler og lastebiler har vært min jobb og hobby helt siden jeg startet Rolf Wee Transport i 1958, som 18-åring. Nå ønsker jeg å gi alle interesserte muligheten til å se kjøretøyene, sier Rolf Wee i en melding.- Skal jeg velge meg en favoritt blant alle bilene, må det være Chevrolet Impala 1960-modell. Men jeg er også glad i Mercedes-Benz 450 SLC fra 1974, som er et smykke, forteller Rolf Wee.
Motor