+ mer
Ford Focus

Ford har verdens beste bilmotor

Fords nye 1.0-liters EcoBoost-motor er kåret til "International engine of the year for 2012".

Fords nye 1.0-liters EcoBoost-motor - som har høstet mye applaus som drivlinje for Ford Focus - er utropt til «International engine of the year for 2012", opplyser den norske importøren i en melding.Den høyteknologiske 3-sylindrede motoren ble også utropt til "Beste nye motor" og "Beste motor under 1,0 liter" av juryen, som består av 76 journalister fra 35 land, som vurderte kjøreegenskaper, ytelser, økonomi, raffinement og vellykket applikasjon av avansert motorteknologi.Dette er første gang en Ford-motor blir "Internasjonal årets motor" i prisens 13-årige historie. 1,0-liters EcoBoost oppnådde til gjengjeld flere poeng enn noen annen vinnermotor i løpet av disse årene, og fikk 28 prosent flere stemmer enn neste motor på listen for 2012.- Da vi konstruerte denne motoren var målet å skape en motor med drivstofføkonomi på grensen til det umulige, imponerende ytelser, lave støy- og vibrasjonsnivåer og kjøreegenskaper i særklasse - i det som er en meget liten 3-sylindret motor, sier Joe Bakaj, Fords visepresident for globale drivlinjer.I Focus har 100 HK-versjonen av 1,0-liters EcoBoost drivstofføkonomi på 4,8 l/100 km og et CO2-utslipp på 109 g/km, som er best i klassen. Tallene for 125-hesteren er 5.0 l/100 km med et CO2-utslipp på 114 g/km."Ford Focus 1,0 med 125 hk kan være det beste bilkjøpet under 300.000 kroner. Den vurderingen baserer vi på "best i klassen" kjøreegenskaper, knallbra motor, lavt forbruk/utslipp, en drøss med sikkerhetsutstyr, et (subjektivt sett) delikat ytre og viktigst av alt, en meget gunstig pris", skrev vi.
Motor