+ mer
Ford Ranger. Foto: Ford

Ford Ranger - arbeidshest og familiebil

Ford Ranger kommer nå i helt ny drakt. Egenskapene både som nyttekjøretøy og familiebil er forsterket

I disse dager starter salget av en helt ny generasjon Ford Ranger i Norge, der egenskapene både som nyttekjøretøy og familiebil er forsterket. Dette kommer blant annet til uttrykk gjennom økt komfort, et økt antall elektroniske sjåførassistanseteknologier, og også i en markert styrking av konstruksjonsmessig funksjonalitet, heter det i en melding fra Ford.Nye Ford Ranger leveres i tre karosserivarianter; Single Cab, Rap Cab og Double Cab i de fire utstyrsvariantene XL, XLT, Limited og Wildtrak.I Norge leveres nye Ranger kun med firehjulsdrift, men man kan velge mellom tre 4-sylindrede dieselmotorer på henholdsvis 2,2 og 3,2 liter som dekker effektklassene fra 125 til 200 HK og 6-trinns manuell eller automatisk girkasse.- Med de egenskapene som er bygget inn i den nye Ranger-generasjonen har vi fått en betydelig utvidelse av kundegrunnlaget for dette kjøretøyet, sier Per Netland, salgsdirektør for nyttekjøretøy og storkunder hos Ford Motor Norge.Rimeligste 4x4-modell med enkelt førerhus har en veiledende utsalgspris på 271.400 kroner inkl. mva, mens en Rab Cap starter på 291.650,- og Double Cab har en veiledende utsalgspris som starter på 311.550 kroner.Ut 2012 regner Ford med å selge ca 500 biler i Norge, mens i 2013, som blir det første fulle salgsåret for nye Ranger, forventer man at det vil bli solgt ca 1,000 enheter.
Motor