+ mer
Fra Saab-fabrikken. Foto: Scanpix

Så mye måtte Niev gi for Saab

Det er ikke småbeløp det er snakk om når elbilprodusent nå har sikret seg svenske Saab.

Onsdag ble det kjent at elbilprodusenten National Electric Vehicle Sweden (Nevs) kjøper Saabs konkursbo. Dagens Industri erfarer at det japansk/kinesiske selskapet satser nærmere ni milliarder svenske kroner på Saab.Den nye hovedeieren Kai Johan Jiang sier til avisen at de har sikret finansiering knyttet til en langsiktig investeringsplan på syv milliarder kroner.Selve kjøpesummen er anslått å ligge på om lag 1,8 milliarder svenske kroner.Med hjelp av japansk teknologi er planen at Saab skal bli verdens ledende elbilprodusent med produksjon i Trollhättan.Ved årsskiftet 2013/14 skal den første elbilen, basert på eksisterende 9-3, være ute for salg. Det er også planer om utvikling av en helt ny bilmodell.- Hovedfokuset kommer til å ligge på salg på det kinesiske markedet. De kinesiske kundene etterspør en premium elbil. Gjennom kjøpet av Saab vil vi kunne tilby det, sier Jiang.Om den nye bilen vil være preget av Saab-merker er ikke klart. Hele varemerket inngår ikke i kjøpet, men Nevs skal ha planer om å sikre seg dette.Batteriene i bilen skal importeres fra Kina og Japan.
Motor