+ mer

Mercedes C-klasse blir billigere

Mercedes C-klasse lanseres nå med en helt ny bensinmotor som bør bli attraktiv i Norge.

Mercedes-Benz C-Klasse introduseres nå som 2013-modell med en helt ny 1,6 liter bensinmotor, hvor CO2- utslipp og vekt er redusert, noe som innebærer betydelige avgifts- og prisfordeler. Den nye motoren leveres både i stasjonsvogn og sedan, opplyser den norske importøren Bertel O. Steen.Utsalgsprisen på stasjonsvogn med bensinmotor reduseres med nesten 21.000 kroner. Det betyr at prisen nå starter på 388.000 kroner.Sedan-versjonen går ned nesten 17.000 kroner til 372.000 kroner.

I tillegg til prisnedgangen er bensinforbruket redusert med mer enn 10 prosent. Snittforbruket på sedanen er nå 0,58 liter på mila, mens CO2-utslippet er redusert fra 157 til 136 gram.- Det er hyggelig å se at Mercedes-Benz sitt konstante fokus på miljøvennlig teknologi også fører til lavere priser for kundene. Denne nye motoren er et godt eksempel på Mercedes-Benz sitt arbeid med å utvikle stadig mer miljøvennlige motorer, sier direktør Johnny K. Danielsen i Mercedes-Benz Norge i meldingen.Størstedelen av C-klasse-salget er med dieselmotor, men når bensinmodellen nå blir mer økonomisk både i innkjøp og bruk så vil den bli et enda mer konkurransedyktig alternativ, fastslås det.

Motor