+ mer

Mercedes C-klasse blir billigere

Mercedes C-klasse lanseres nå med en helt ny bensinmotor som bør bli attraktiv i Norge.

Publisert 14. aug. 2012 kl. 10.36
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord

Mercedes-Benz C-Klasse introduseres nå som 2013-modell med en helt ny 1,6 liter bensinmotor, hvor CO2- utslipp og vekt er redusert, noe som innebærer betydelige avgifts- og prisfordeler. Den nye motoren leveres både i stasjonsvogn og sedan, opplyser den norske importøren Bertel O. Steen.Utsalgsprisen på stasjonsvogn med bensinmotor reduseres med nesten 21.000 kroner. Det betyr at prisen nå starter på 388.000 kroner.Sedan-versjonen går ned nesten 17.000 kroner til 372.000 kroner.Følg Hegnar BIL på FacebookI tillegg til prisnedgangen er bensinforbruket redusert med mer enn 10 prosent. Snittforbruket på sedanen er nå 0,58 liter på mila, mens CO2-utslippet er redusert fra 157 til 136 gram.- Det er hyggelig å se at Mercedes-Benz sitt konstante fokus på miljøvennlig teknologi også fører til lavere priser for kundene. Denne nye motoren er et godt eksempel på Mercedes-Benz sitt arbeid med å utvikle stadig mer miljøvennlige motorer, sier direktør Johnny K. Danielsen i Mercedes-Benz Norge i meldingen.Størstedelen av C-klasse-salget er med dieselmotor, men når bensinmodellen nå blir mer økonomisk både i innkjøp og bruk så vil den bli et enda mer konkurransedyktig alternativ, fastslås det.