KjøpLogg inn
+ mer
Volvo S60 i kollisjonstest. Foto: IIHS

Volvo til topps, Mercedes, Lexus og Audi jumbo i krasjtest

Volvo kommer godt ut av en ny type kollisjonstest, mens modeller fra Mercedes, Audi og Lexus får stempelet "dårlig".

Publisert 16. aug. 2012 kl. 11.24
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 233 ord

Volvo S60, som en av to biler, oppnår beste resultat ved kollisjonstester utført skrått forfra. Det er den amerikanske organisasjonen IIHS - Insurance Institute for Highway Safety - som står rapporten. Acura TL, som ikke selges i Norge, er den andre bilen.Infiniti G får karakteren "akseptabel". Acura TSX, BMW 3-serie, Lincoln MKZ og Volkswagen CC følger i neste kategori, mens Mercedes-Benz C-klasse, Lexus IS 250/350, Audi A4 og Lexus ES 350 får stempelet "dårlig" i denne nye deldisiplinen. (Se fullstendig tabell her)Målet med den nye kollisjonstesten er å beskytte mennesker i front-kollisjonen. I den nye testen treffer 25 prosent av bilens front på førersiden en fast hindring i 64 km/t, og med en dummy fastspent i sikkerhetsbeltet i førersetet. Testen er ment å simulere det som skjer i bilens venstre front ved en kollisjon med et annet kjøretøy, eller en gjenstand som et tre eller en lysstolpe.Følg Hegnar BIL på Facebook - Det relativt lille området som omfattes av sammenstøtet er svært alvorlig i kollisjonsøyeblikket, og vi er meget fornøyd med testresultatet. Vårt mål er å bygge biler som beskytter personene inne i bilen i de fleste typer kollisjoner som forekommer i trafikken. Denne testen bekrefter at våre sikkerhetssystemer virker etter planen, selv når bare en liten del av fronten er involvert i sammenstøtet, sier Thomas Broberg, Senior Safety Advisor hos Volvo Car Corporation i en melding.Les hele meldingen fra IIHS herSe video her: