Avtale om overtakelse av Saab i boks

Svenske Saab får leve videre som elbilfabrikk. De siste problemene rundt selskapets NEVS' overtakelse av Saabs konkursbo er ryddet av veien, opplyser NEVS.

Fra Saab-fabrikken. Foto: Scanpix
Motor

Ett av spørsmålene som har krevd tid, er hva de nye elbilene skal hete. Partene har nå kommet fram til at navnet Saab skal beholdes. Men Saabs gamle logo, med avbildning av fabeldyret griff, kan ikke brukes av det nye foretaket, ble det opplyst mandag.Og mens selve bilene kan kalles Saab, får fabrikken der bilene skal produseres ikke hete dette. Den skal i stedet bruke navnet National electric vehicle Sweden, eller NEVS, skriver det svenske nyhetsbyrået TT.NEVS har betalt kontant for kjøpet, het det videre i meldingen. Dermed ser det ut til å være slutt på et tre år langt drama som begynte med at Saabs tidligere eiere, amerikanske General Motors, gikk konkurs.19. desember i fjor ble også Saab slått konkurs. Etter spekulasjoner om salg der flere selskaper var inne i bildet som mulige kjøpere, ble det i juni lagt fram en rammeavtale om at NEVS skulle kjøpet hoveddelen av konkursboet. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv