+ mer
Kia Cee'd

Kia-salget doblet i Norge

- Hittil i år har pila bare pekt en vei, sier en fornøyd Kia-sjef Jan Pettersen.

Etter et meget bra første halvår ble både juli og august gode måneder for Kia Bil Norge. 464 biler ble registrert i august - en salgsøkning på drøye 90 prosent mot august 2011. Markedsandel personbil ble 3,9 prosent.- Hittil i år har pila bare pekt en vei, sier en fornøyd Jan Pettersen, administrerende direktør for Kia Bil Norge, i en melding.Kia ligger nå på 12. plass på OFV-statistikken, etter en bratt klatretur fra 2009. Det året ble det solgt 631 biler, markedsandelen var på beskjedene 0,6 prosent, og modellspekteret var begrenset til en modell, Kia cee'd.- Målet for i år var i utgangspunktet 4.200 biler og en markedsandel på 3,2 prosent. Personbilmarkedet blir høyere enn antatt, men vi skal fortsatt klare å holde vår markedsandel på 3,2 prosent, sier Pettersen.Kias salg i Norge takter mot 5.000 biler for 2012, og akkumulert i år er det solgt 3.269 biler med en markedsandel personbil på 3,4 prosent. Økningen for året er på 107 prosent, og dermed er Kia merket som har størst prosentvis økning (av de 20 største merkene) for tredje året på rad.- Vi har en klar plan som vi følger, og med Kias hyppige nylanseringer og utbygging av vårt forhandlernett er vi optimistiske også fremover. Helt nye Kia cee'd stasjonsvogn lanseres i starten av oktober, og er en modell vi har store forventninger til. 19. september åpner vi Europas største Kia-forhandler på Ensjø i Oslo - dette vil gi et stort løft i salget av Kia i Oslo, avslutter Kia-sjefen.

Motor