+ mer
Nye Ford Mondeo. Foto: Ford

Mondeo med hybrid eller firehjulstrekk

Ford lanserte i dag en helt ny Mondeo. Høydepunktene er hybrid, firehjulstrekk og 1,0 liters motor.

Ford lanserte i dag en helt ny global Mondeo på sitt hittil største forhandlerarrangement i Europa, der blant annet 2.500 forhandlere, ansatte og media var tilstede.Nye Mondeo er bygget på Fords globale CD-plattform, og Fords nye flaggskip vil bli tilgjengelig som 4-dørs sedan, 5-dørs kombikupé og stasjonsvogn, spesielt utviklet for Europa. Den vil også komme som klassens første bensindrevne hybridelektriske personbil.Nye Mondeo vil også bli den første bilen i klassen med 1,0-liters bensinmotor, motoren som ble kåret til årets internasjonale motor i 2012. Fords 1.0-liters EcoBoost-motor forventes også å gi klassen beste drivstofføkonomi.- Dette er den mest premium Mondeo vi har utviklet, og det mest premium kjøretøy Fords kunder i Europa noen gang er blitt tilbudt, sa Barb Samardzich, Ford of Europes visepresident for produktutvikling, da bilen ble lansert i Amsterdam.- Den flytter listen høyt i denne klassen hva gjelder utseende, teknologi og kvalitet.Nye 4-dørs Mondeo er Fords første hybrid-personbil for Europa, der en spesialutviklet 2-liters bensinmotor er kombinert med et 35 kW litium-ion batteri som gir god drivstofføkonomi og lavt CO2-utslipp. For første gang vil også en dieseldrevet Mondeo med firehjulsdrift være tilgjengelig.Nye Mondeo kommer i salg i 2013.

Motor