+ mer
Fra førersetet i nye Range Rover. Foto: Land Rover

Range Rover kommer som dieselhybrid

Det er sluppet mer informasjon om Range Rover, blant annet at den kommer som dieselhybrid.

Land Rover avslørte torsdag flere detaljer om nye Range Rover. Med karosseri i aluminium reduseres vekten med opp til 420 kilo. Dette har gjort det mulig å også levere bilen med en 3.0 liters TDV6-motor.Med denne motoren reduseres drivstofforbruket med 22 prosent sammenliknet med det tidligere 4,4 liters V8-alternativet. Forbruket anslås til 7,5 liter per 100 kilometer. CO2-utslippet er beregnet til 196 gram per kilometer. I løpet av 2013 vil det også komme en dieselhybrid, opplyses det i en melding.Dette er fjerde generasjon av den klassiske Range Rover-serien. Bilen er bygget på nytt fra bunnen av, men det innovative og ikoniske designet fra den originale modellen er likevel ivaretatt. Den nye modellen er også den mest aerodynamiske noensinne. Mykere og mer utviklede former gir mindre luftmotstand. Dette fører til lavere drivstofforbruk, mindre utslipp og bedre ytelse.Nye Range Rover skal være verdens første SUV med en revolusjonerende lettvektkonstruksjon. Bilen har også fått front- og bakunderstell i aluminium med nyutviklet luftdemping som sørger for enda bedre komfort og bedre veigrep. Den nye dempingen gir en mer kontant og intuitiv styrefølelse.- Nye Range Rover tar vare på modellens unike karakter. Samtidig gir nyvinningene, og lettvektkonstruksjonen en helt ny opplevelse med en markant endring i komfort, ytelse, design og kjøreegenskaper, sier salgsdirektør Rune Pedersen i Land Rover Norge i meldingen.De første bilene er på norske veier i begynnelsen av 2013 og prisen blir fastsatt i løpet av året.Se bilder av bilen i bildekarusellen:

Motor