Får Audi-kontrakt på 1 milliard

SKF har signert kontrakter med Audi på nærmere én milliard kroner.

Audi A6 Allroad i Allroad-modus med 21,2 cm bakkeklaring
Motor

SKF har signert kontrakter med Audi for levering av SKF-komponenter til en rekke Audi-modeller. Kontraktene er på nærmere én milliard kroner, opplyser selksapet i en melding.SKFs integrerte hjullagre så dagens lys allerede på 1930-tallet, og har blitt verdens mest brukte løsning for biler og andre mindre kjøretøy. Derfor kjører over 90 millioner biler rundt på disse lagrene i dag.Mer spesifikt omfatter kontraktene leveringen av fire ulike versjoner av hjullagre, samt en rekke andre lagre til Audis nye dobbeltclutch-baserte girkasse. Leveransene starter opp rett over nyttår.- Sammen med våre kunder forsøker vi alltid å levere optimale løsninger for å løse deres behov. Vi er stolte av å bli en langsiktig partner av Audi, som vi vil samarbeide med for å utvikle enda bedre løsninger i fremtider. Det er alltid hyggelig når verdensledende bilmerker som Audi anerkjenner vår ingeniørkompetanse, sier Tryggve Sthen, sjef i SKF Automotive.De nye hjullagrene inneholder et aktivt ABS-system, og deres fleksible design gir kostnadseffektive løsninger for en rekke bilmodeller. Audis nye MLB Evo-plattform tillater i sin tur at lagrene kan benyttes i alt fra kompaktmodeller til store SUVer. Lagrene tiltenkt det nye girsystemet er designet for å møte samtlige av Audis omfattende krav.

Nyheter
Næringsliv