+ mer
Nissan Resonance (Note i bakgrunnen)

15 nye Nissan-modeller de neste tre årene

En mulig Qashqai-etterfølger og ny Note er høydepunktene i Genève.

Nissan vil lansere 15 nye modeller de neste tre årene. Førstemann ut er Note, som blir en konkurrent til biler som VW Polo og Ford Fiesta. Denne kommer til Norge i september/oktober.- Note blir klasseledende på sikkerhet, hevder informasjonssjef Marina Maneas Bakkum i Nissan Norge.Hun viser til at bilen blant annet er tilgjengelig med filvarsel og blindsonevarsel. Note har også det Nissan kaller "Around View Monitor" og "Safety Shield"-system.Nissan Note kommer i flere varianter. Bilene som kommer til Norge er tilpasset europeisk smak.

Hegnar BILs Facebook-sider finner du bilder av alle de viktigste nyhetene på årets bilmesse i Genève
(Artikkelen fortsetter under bildet)Nissan Leaf har vært en stor suksess i Norge. Nå vil bilen bli produsert i England, noe som blant annet betyr kortere transportvei og dermed kjappere levering. Bilen slipper også unna problematikk rundt den sterke japanske valutaen yen.Det er gjort noen små endringer på Leaf. Viktig for mange av kundene er at rekkevidden i henhold til EU-sykluser har økt fra 175 til 199 km. Dessuten har bagasjerommet blitt større. Prisen på dagens modell er nedjustert til 241.000 kroner.Nissan viser også frem konseptbilen Resonance i Genève. Den viser designretningen for en kommende cross-over og kan etter hvert ta over etter suksessmodellen Qashqai.Bakkum sier at Qashqai-salget går bra, ikke minst takket være at 4x4-versjonen nå kan leveres med en rimeligere 130 hks dieselmotor.Nissan vil være tilbake i C-segmentet (Golf-klassen) i 2014 med en bil produsert i Barcelona.

Motor