+ mer
OSLO 20110617.Mange båter og seilere startet fredag i den 64. Færderseilasen, som startet i regn og god seilervind.Foto: Holm Morten / Scanpix Holm, Morten

Finanskrisen over for fritidsbåter?

Undersøkelse viser at det kan selges 90.000 nye båder i Norge de neste årene.

- For vår del tror jeg det verste er over når det gjelder finanskrise, sier generalsekretær Reidar Kjelsrud i Kongelig norsk båtforbund til HegnarOnline.I båtlivsundersøkelsen for fritidsbåter i Norge, delt opp på regionalnivå, mener Kongelig norsk båtforbund å finne oppløftende tall for båtbransjen.1 av 6 spurte i undersøkelsen opplyser at de vurderer å kjøpe ny bruktbåt, og 4,5 prosent sier de i svært stor grad vurderer å kjøpe helt ny båt i løpet av 5 år. Dette utgjør et markedspotensiale på om lag 90.000 nye båter, hevdes det.

Vedlikehold og ekstrautstyr
Men pengebruken til båtfolket stopper ikke ved innkjøp av båten.- Når vi trekker fra innkjøp av båten, la båtfolket igjen 6,25 milliarder kroner i fjor. Halvparten av dette var vedlikeholdskostnader, resten er annet forbruk, sier Kjelsrud.Undersøkelsen viser også at snittverdien på de 750.000 norske fritidsbåtene som legges ut på Finn.no er 180.000 kroner.- Dette er nok eiernes forhåpninger, sier Kjelsrud, som tror snittverdien er lavere.

Motor