+ mer
Ganske lekker bakende på Lexus IS 300h. Foto: HegnarOnline

- Lexus-salg over all forventning

På knappe to uker har Lexus solgt mer enn 30 nye IS 300h. - Interessen for bilen er over all forventning, sier Jan Christian Holm hos den norske importøren.

I Norge er Lexus kjent som et eksklusivt bilmerke som utelukkende markedsfører og selger hybridbiler. De seneste årene har salget økt i takt med lansering av nye modeller og utvidelse av antall forhandlere, og i fjor hadde de sitt beste år med totalt 493 solgte biler.Norske bilavgifter har lenge favorisert biler med lave utslipp av CO2, og fra 2012 ble det også innført en NOx-komponent i avgiftssystemet.Hybrid-biler har ingen avgift på elektromotoren. Fordi slike biler er tyngre enn vanlige biler, får de et vektfradrag i avgiftene med 10 prosent.Lexus tilsyb nå sin avanserte hybridteknologi if em hovedmodeller. Siste tilskudd er nye IS 300h.Denne mellomklassebilen kommer til Norge i juni, og forhåndssalget har allerede startet. Så langt er interessen for bilen over all forventning ifølge den norske importøren.- På knappe to uker har vi solgt mer enn 30 biler. Dette er nesten det dobbelte av det vi solgte av utgående IS-modell de siste to årene, sier Jan Christian Holm, som er sjef for Lexus i Norge.Salgsmålet for inneværende år er 175 biler, men Lexus vurderer om dette nå skal justeres opp.Nye Lexus IS 300h er en kraftplugg på 223 HK i kombinasjon med automatgir.- Lave avgifter på hybridbiler i Norge gjør at vi kan tilby denne bilen fra 409.500 kroner levert Oslo. Dette er en svært konkurransedyktig pris, og denne bilen blir en viktig bil for oss dette året, avslutter Holm.

Motor