+ mer
Tesla CEO Elon Musk walks past the Tesla Model S after a news conference at the Tesla factory in Fremont, Calif., Friday, June 22, 2012. The first Model S sedan car will be rolling off the assembly line on Friday. (AP Photo/Paul Sakuma) Paul Sakuma

Se nøye på denne mannen - han har lovet å betale for reisen din!

Administrerende direktør Elon Musk i Tesla plukker opp regningen når Tesla-eiere skal på langtur. De første superchargerne i verden som blir installert, dukker opp i Norge i sommer.

Puster Audi A6 i nakken
1.000 nordmenn står i kø for å få en Tesla Model S. Det høres kanskje ikke voldsomt mye ut. Men til sammenligning lå salgstallene for Audi A6, Mercedes c-klasse og BMW 5-serie på 1200 biler i 2012. Tesla-kjøperne har forhåndsbetalt en del av kjøpssummen, selv uten at de hadde et konkret leveransetidspunkt.Da Musk var i Oslo denne uken, lovet at alle bilene som er bestilt fra Norge vil bli levert i løpet av 2013, og la også til at dersom du skynder deg med å bestille, så vil de rekke å levere bilen i år. På verdensbasis har Tesla solgt oppunder 20.000 modeller totalt.
Reis gratis med Tesla
Ingen blir overrasket over at Frederic Hauges hjerte banker for el-biler. Men selv den garvede miljøforkjemperen har måttet innrømme at el-bil ofte er en bil nummer 2. Dette har endret seg med Tesla. Du trenger ikke en bensinbil for å kjøre på langtur. På turen fra Bergen til Oslo måtte Hauge stoppe én gang. Han ladet bilen på Geilo, selv om han ennå hadde bra med batterikapasitet å gå på.Med en supercharger tar det heller ikke lange tiden å lade opp bilen,- Du rekker å lade bilen i løpet av en kaffepause, sa Elon Musk under presentasjonen. Samtidig lovet han å plukke opp regningen på langturene til Tesla-eierne. Superchargerne vil nemlig være gratis å bruke. De er utstyrt med solcellepaneler og koblet til strømnettet.De er ikke gratis for Tesla. Men det skyldes ikke at selskapet sponser Tesla-sjåførene med gratis lading.- Hver supercharger koster cirka en kvart million dollar. Av dette er halvparten av prisen solcellepanelene, sa Musk. Han understreket at solcellepanelene ikke betyr at du må la bilen stå om vinteren eller på regntunge dager. Ladestasjonene er koblet til strømnettet. Når solen skinner går overskuddskapasiteten inn i nettet og når skydekket henger tungt på himmelen så trekker ladestasjonene strøm fra nettet. Nettoen blir ifølge Musk et positivt bidrag til nettet.Tesla kommer til å intallere de aller første supercharger'ne langs veinettet i Norge, til og med før de kommer i USA. De første superchargerne blir etter planen installert i juni eller juli, kort tid før de første kjøperne får sin Model S levert.
Slakter hybridbiler
- Ved første øyekast kan hybridbiler se ut som en lur løsning, men du trenger én batteridel og én bensindel. Dette veier mye, er dyrt og det blir mindre plass i bilen. Hvis du har kjørt en Fisker skjønner du hva jeg mener. Fisker er større på utsiden enn en Model S, men i USA er Fisker klassifisert som en sub-kompakt bil på grunn av plassen inni, sa Musk og klassifiserte den som en amfibie som verken var god til lands eller vanns.- Fisker har ikke produsert en eneste bil på 9 måneder. Det er vanligvis et dårlig tegn, sa Musk.Se video fra Teslas Norges-besøk

Motor