+ mer
VW e-up!. Foto: VW

VWs nye elbil til Norge i oktober

Snart kommer VWs første elbil til Norge.

De første bildene av Volkswagens første helt elektriske bilen ble sluppet denne uken. Nye Volkswagen e-up! blir presentert på bilutstillingen i Frankfurt i september. e-up! kommer til Norge i midten av oktober 2013.Volkswagen e-up utstyres med en elektromotor på 82 hk og et maksimalt dreiemoment på 210 Nm. Dette gir bilen en toppfart på 135 km/t, mens 0-100 går unna på 14,0 sekunder.Nye Volkswagen e-up! er den første bilen som lanseres med det nye ladestrukturen Combined Charging System CCS. Lithium-ion batteriene kan lades opp inntil 80 prosent på 30 minutter, og fulladet kan e-up kjøre inntil 150 km mellom hver lading.Volkswagen e-up! er utstyrt med en automatisk gearkasse, og kreftene er tilgjengelige umiddelbart når man trykker på gasspedalen. e-up er har et eget setetrekk og tillegg instrumenter som blant annet viser ladenivået på batteriene. Utvendig kjennetegnes e-p! med LED kjørelys i støtfangeren foran.- Priser er ikke klare, og vi vil presentere prisene i forbindelse med bilutstillingen i Frankfurt, sier direktør Ulf Tore Hekneby.

Motor